zondag 29 mei 2011

Messi, de vlo

 Sport is niet de sterkste kant van de redactie, deze keer maken we een uitzondering. Messi Lionelleke is dan ook niet alleen sportnieuws, het is ALL IN. Als Barce wint, wint Argentinie ook een beetje. Voor een rare reden maakt Messi el piojo (de vlo) enkel prachtige goals in Barce en niet in het nationale team Argentina. Bij wijle zorgt dat voor wrijving, maar zijn succes is in het buitenland zo groot, dat men het hem vergeeft. Nu Marchiano aan zijn zijde speelt, is het zelfs een beetje meer Argentinie dat gisteren de Champions League gewonnen heeft. Na het fluitsignaal als einde van de match en als teken dat Barce de beker in Wembley gewonnen had, zocht Messi zijn broers en neven op in het publiek en gaf hij de fotografen om hem heen een glimlach waar hij zo gekend voor is. Buiten scoorder is hij ook heel fotogeniek, de kleine vlooi.
De wereld ligt aan zijn voeten en hij is amper 23 jaar. "Wat dit team neerzet is fantastisch, ik denk dat we vandaag ons niet bewust zijn van wat we doen. We zijn gewoon de besten. He team speelde een prachtmatch." zei de kleine Argentijn aan de pers om hem heen. De 3-1 in Wembley is er wel een bewijs van. Lionel kan weer een medaille op zijn borst bijspelden.  Het was de eerste goal van Messi op Engelse bodem. De Engelsen waren er op voorhand een beetje gerust in, want Messi had nog nooit gescoord in Engeland. Ze zagen 1 feit over het hoofd, hij is nog jong en er zijn nog veel dingen die hij (nog) niet gedaan heeft. Hij was niet alleen de auteur van 1 goal, hij was ook de bestseller van de andere goal en de karakterschrijver van heel de match.
Met deze titel erbij, kijkt Argentinie reeds uit naar zijn komst voor de volgende Copa América waar hij weer als hoofdspeler zal opgesteld worden. "Mijn volgend doel is de Copa America winnen, dat is de grootste uitdaging van dit jaar."  Hierbij wordt hij tevens bijgestaan door zijn ploegmaat en goede vriend Masherano en Tevez die nu ook zin heeft om naar de Spaanse competitie te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten