vrijdag 8 juli 2011

Op maat op vakantie

Wanderfly.com is een nieuwe webdienst waar je inspiratie kan opdoen voor originele vakantiebestemmingen en -activiteiten. De site houdt daarbij netjes rekening met jouw persoonlijke interesses, de periode waarin je op reis wil gaan en – niet geheel onbelangrijk – je budget.
Wat meteen opvalt bij Wanderfly.com is dat je niet per se een bestemming hoeft op te geven. Het kan wel, maar standaard is in het invoerveld 'Explore' simpelweg ‘The World’ ingevuld. ‘De bedoeling is dat mensen bij ons inspiratie vinden. Dan moet je niet bij voorbaat delen van de wereld gaan uitsluiten’, stelt CEO en mede-oprichter Evan Schneyer. Wat je wel moet opgeven, is een vertrekplaats (Brussel wellicht), een budget per persoon én een of meer interessegebieden. Wanderfly geeft je de keuze uit achttien activiteiten, kenmerken en thema’s, gaande van strand en avontuur over romantiek en nachtleven tot eten en geschiedenis. Je kan ook aangeven of je geïnteresseerd bent in reizen voor singles of families.
Op basis van deze gegevens, aangevuld met de gewenste reisperiode en reisduur, gaat Wanderfly vervolgens bij een twintigtal gerenommeerde sites (waaronder Expedia, Foursquare en Lonely Planet) op zoek naar bijpassende bestemmingen, compleet met hotels en vluchten die binnen het vooropgestelde budget passen. De zoekresultaten zijn rijkelijk voorzien van foto’s die bijna het hele browserscherm in beslag nemen. Of ze een goed beeld geven van de bestemmingen durven we niet met zekerheid te zeggen, maar ze brengen je in elk geval wel in vakantiestemming.
Leuk is dat je bij elke bestemming meteen te zien krijgt welke Wanderfly-gebruikers er al geweest zijn en welke leden de plek op hun verlanglijstje hebben staan. Als je even inlogt met je Facebook-gegevens kan je rechtstreeks met die gebruikers in contact treden, zodat je uit eerste hand te weten kan komen of het reisadvies van Wanderfly écht aan al jouw wensen beantwoordt. De gratis dienst zal binnenkort overigens ook toegankelijk zijn via een speciale iPad-applicatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten