dinsdag 22 januari 2013

Tour van Argentinie

Er zijn ook nog wielrenners die fietsen, ze zitten niet allemaal bij iemand op de sofa. Mark Cavendish bijvoorbeeld, de man in Argentinië momenteel voor Omega Pharma-Quick Step. Hij haalde al dadelijk de openingsrit van Tour de San Luis in Argentinië binnen. Nadat DAKAR en de Franse zakenmannen Argentinië ontdekt hebben, zit nu ook de NV Tour de France in deze contreien.
Tom Boonen, de winnaar van vorig jaar, was normaal de favoriet, maar hij kon om gezondheidsredenen niet komen, hij wil zeker fit zijn bij de tour van Qatar. Cavendish neemt zijn plaats in. De eerste rit was 164 km lang in de stad Villa Mercedes. Cavendish won de spurt tegen Modolo (INOX) en Petacchi van Lampre Merida. Het was het team Omega Pharma-Quick Step dat Cavendish tot bij de meet bracht. De hele dag zaten ze aan de kop van het peloton. 'We werden aan de kop geholpen door andere teams van de spurters, maar mijn team bleef in mijn rug duwen, tot de laatste meters. Het is zo heerlijk om te voelen dat een ploeg 100% achter je staat, het geeft je vleugels.' zei Cavendish. De eindspurt was een chaos, Cavendish vertelde na de rit dat het moeilijk was om als ploeg bij elkaar te blijven, er stonden dan ook geen borden voor de laatste 200 of 100 meters. Daarom sprong hij maar op goed vallend uit, op 250 meter, zodat hij alles uit zichzelf moest halen om de andere spurters van zich af te houden.
 Vandaag is de rit 171.4 km lang en krijgen ze een klim van categorie 3 in de benen, over de Alto Paso Grande, op 55.3 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten