vrijdag 5 april 2013

Logistics in Genk



Menlo Worldwide Logistics heeft in Genk een nieuw distributiecentrum van 16.000 m² in gebruik genomen. Het is de tweede vestiging van de logistiekgroep in België. Menlo beschikt in Ghlin al over een distributiecentrum van 5.000 m², waardoor het totaal voor België voortaan op 21.000 m² staat.

Het distributiecentrum in Genk is bestemd voor lokale gebruikers en dient tevens als distributiehub voor de West-Europese markt. Een distributie hub of het oorsponkelijke distribution hub, is een netwerk voor logistiek. Een netwerk van magazijnen, opslagplaatsen, vervoermaatschappijen en dit alles gecentraliseerd in een administratiepunt. Deze dienstverlening omvat ontvangst, stockbeheer, fulfilment, export, distributie, supply chain control, enz.

De nieuwe locatie opereert als een platform voor bedrijven die hun producten in Europa willen verdelen. "Genk is een sleutellocatie voor het globale Menlo-netwerk", aldus Tony Gunn, managing director Europe.

Volgens Arthur van Gerven, Senior Director Business Development van Menlo Worldwide Logistics, is reeds een eerste deel van 12.000 m² ingenomen door een klant in het segment van onderdelen voor de after market. Menlo legt zich voornamelijk toe op de markt van health care, medical devices, industrial, automotive en hightech.

De ingebruikname van het nieuwe platform in Genk past in de expansiestrategie van de groep, het logistieke filiaal van het Amerikaanse Con-way. Naast Ghlin en Genk zou er nog een vestiging in Antwerpen in de pijplijn zitten. "Dit project is voor 99% rond", aldus van Gerven.
bron: Lloyd,be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten