vrijdag 5 april 2013

Wonen in dorpskernen

Huis te koop in Kieldrecht
De dorpskernen met rijhuisjes ontstonden vooral na de tweede wereldoorlog. Verschillende dorpskernen moesten terug aangelegd worden, zeker de havendorpen die zwaar beschadigd uit de bombardementen kwamen. De rijhuisjes waren een vlugge en betaalbare oplossing. Het was ook een grote vooruitgang, een eigen huis met een verdiep, zelfs vaak met een achtertuintje. Een luxe voor de opkomende arbeiders die na de oorlog overschot aan werk hadden. In de jaren 80 en 90 werden deze huizen vergruisd, degenererend bijna gratis verkocht en afgebroken. Tegenwoordig zijn rijhuizen weer in. Zij worden door creatieve mensen omgebouwd tot moderne woningen, met al de luxe van energiebesparende maatregelen. Van een oud huisje, zonder stromend water en verwarming, maakte deze dame uit Kieldrecht een prachtwoning vol moderne snufjes en ruime kamers met een elegante timbre van lichtinval.
De eigenares stak zelf de handen uit de mouwen. Zij bouwde eigenhandig de trap, koos een elegante en zeer handige keuken die ze verwerkte als kookeiland in de eetkamer. De televisiekamer geeft uitzicht op de tuin. Het huis werd zo ingedeeld dat er een grote privacy is tussen twee slaapkamers, ideaal voor zelfstandige tieners. De dressing onder de masterslaapkamer is creatief gevonden, het kan ook omgetoverd worden tot speelkamer of bureau, met zicht op het marktplein en het dorp. Het dak is vernieuwd, de tuin aangelegd, een waterput voorziet in waswater en de spaarketel verwarmt het huis in no time. Het huis is een parel en de omgeving? Bijna even belangrijk als de woning zelf. Wat dacht u van Kieldrecht? Waar? Kieldrecht, of kent u dit prachtige dorp in de Vlaamse polder niet?

Dorpen worden weer attractief om te wonen. Als je dacht dat je België kende, ben je toch aan vernieuwing toe. Er zijn een paar verborgen parels, zoals de dorpen in de Vlaamse polders. Kieldrecht, bij Beveren, is daar een voorbeeld van. Rustig, mooi heraangelegd, een dorp met alle elementen dat een dorp hebben moet: centraal marktplein, een kerk, een supermarkt, gezellige cafés, uitstekende restaurants voor elk's budget, kinderopvang, dokter beenhouwer, bloemenzaak en een modern bejaardenhuis, een volleybalploeg, een school en een frietkot. Zicht op de haven, op fietsafstand van de mooiste natuur van België: de polders en het verdronken land van Saeftinge. De verbinding met Beveren en Antwerpen zijn uitstekend en toch is er geen overlast van doorgaand verkeer. Dat blijft netjes op de expresweg. Een bushalte in het begin van het dorp, aan de markt en op het einde, met een belbus als extraatje.
Op wandelafstand zit je in Nederland en kan je genieten van de terrasjes van Hulst. De Reinaert route loopt langs de dorpskern, een biljartje spelen is een must, fietsen op de polder , elke vrije dag is vakantie.
De rust die je vindt in deze oase is meer dan zijn geld waard en midden in al dat moois staat er een huisje te koop, een gerenoveerd rijhuis. Eenmaal binnen waan je je in een modern gebouwde villa. Als je een dagje vrij hebt en het zonnetje komt erdoor, zoek op je gps Kieldrecht en bezoek dit droomhuisje.


IMMO Janssen en Janssen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten