maandag 15 december 2014

Afscheid van Fabiola Fernanda Maria de las Victorias Antonia Adelaida de Mora y Aragon

Het liedje dat de Flamenco groep bracht op de begrafenis van Koningin Fabiola 'Dios Te Salve Maria' is een ode aan de Heilige maagd Maria. Een liedje vol hoop en glorie naar de redding van iedereen. Met deze zeer speelse noot namen we afscheid van de veel besproken Koningin Fabiola, geboren als Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia Adelaida de Mora y Aragón.

Fabiola werd geboren in het Paleis van Zurbano in de Spaanse hoofdstad Madrid. Ze was de derde van de zeven kinderen van Don Gonzalo Mora y Fernández, markies van Casa Riera en graaf (van) Mora (1887-1957) en van zijn vrouw doña Blanca Aragón y Carrillo de Albornóz (1892-1981).[1] Via haar moeder stamt ze af van de graven van Elio, Johan II van Aragón en Beatrice van Portugal. Haar doopmeter was Victoria Eugenia, koningin van Spanje.
Haar broer Jaime Mora y Aragón was bekend als Spaans acteur en playboy[2] – een schrille tegenstelling met zijn vrome zuster.
Fabiola werd opgeleid als verpleegster en stond bekend om haar sociale betrokkenheid. Ze dacht eraan in het klooster te treden, maar veranderde van mening na haar ontmoeting met Boudewijn, die haar meenam naar België.
Fabiola bezat samen met haar echtgenoot de villa Astrida (genoemd naar koningin Astrid) in Motril (Spanje), waar ze jaarlijks vakanties doorbrachten. Tijdens de vakantie in 1993 overleed koning Boudewijn daar. -wikipedia-
1
Dios te salve María,
del Rocío señora,
luna, sol, norte y guía,
y pastora celestial.

2
Dios te salve María,
todo el pueblo te adora,
y repite a porfía,
como tu no hay otra igual.

ESTRIBILLO
Olé, olé, olé, olé, olé,
olé, olé, olé, olé, olé,
olé, olé, olé, olé,olé,
olé, olé, olé, olé,
al Rocío yo quiero volver,
a rezarle a la Virgen con fé
con un...
(BIS)

3
Dios te salve María,
manantial de dulzura,
a tus pies noche y día,
te venimos a rezar.

4
Dios te salve María,
un rosal de hermosura,
eres tú, madre mía,
de pureza virginal.

ESTRIBILLO
Fuente: musica.com
Letra añadida por CELIAESLAVA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten